Рівненський базовий медичний коледж вже з вересня стане академією

На майбутній сесії Рівненської обласної ради депутати розглядатимуть питання "Про перейменування та зміну типу Рівненського державного базового медичного коледжу". Відповідний проект рішення зареєстровано на сайті облради.

Відтак, обласна влада вже з 1 вересня 2018 року перейменує та змінить тип Рівненського державного базового медичного коледжу на комунальний заклад вищої освіти «Рівненська медична академія» Рівненської обласної ради.

Таке рішення зумовлене необхідністю приведення у відповідність до Закону України «Про вищу освіту» назви цього вищого навчального закладу.  Крім того, наявних науково-педагогічних та матеріально-технічних ресурсів коледжу достатньо для забезпечення діяльності академії. Відтак, така реорганізація не потребує додаткових матеріальних і фінансових витрат, пояснюють фахівці.

Зокрема, на даний час коледж має ліцензії на підготовку фахівців другого (бакалаврського) рівня вищої освіти по чотирьох спеціальностях із загальним ліцензованим обсягом у 320 осіб. Тепер же академія зможе претендувати на проведення ліцензування відповідних медичних спеціальностей на третьому (магістерському) та вищих рівнях вищої освіти. 

Відтак, в короткотерміновій перспективі, у разі зміни типу закладу, планується провести ліцензування на магістерському рівні за спеціальностями 223 “Медсестринство” та 227 “Фізична терапія та ерготерапія”.

На думку депутатів, такий крок значно зменшить відтік обдарованої молоді за межі області, дасть змогу готувати бакалаврів, магістрів, а в перспективі – і науковців для Рівненщини, інших областей та навіть іноземних держав. Також це дасть змогу розширити перелік освітніх послуг, що надаватимуться академією, зумовить підвищення якості підготовки та підвищення кваліфікації фахівців медичної галузі та суттєво вплине на розвиток науки в регіоні.

Читайте також