Рівненський благодійний фонд впроваджує нову програму "Реабілітація"

БФ «Скарбниця Надії» розпочинає новий проект під назвою «Реабілітація», пише Мар'яна Рева.

Мета проекту - подарувати дітям з ДЦП та іншими важкими хворобами нервової системи шанс на одужання та повернути щастя в сім’ї. Складно уявити життя тих сімей, чия бажана крихітка народилась хворою. Разом з щоденною радістю спостерігати зростання малечі батьки отримують щоденне нав’язливе «де взяти гроші» щоб подарувати дитині шанс на одужання.

Запрошуємо всіх вас долучитись до збору коштів та допомоги реалізації проекту «Реабілітація». Кожна ваша гривня - це безцінна допомога!!!!

Сьогодні наша історія про Мосійчука Даниїла, яку написала мама хлопчика.

«Доброго дня! Мене звати Ольга, я мама «особливої дитини». Наша історія така…
П’ять років подружнього життя не принесли нам народження бажаної дитини. І почалось багато обстежень, лікування, операція. Але результату не було. І ось, коли ми по справжньому замислились над тим, як усиновити дитину, виявилось, що я вагітна. Не було меж нашому щастю! 

Вагітність протікала без ускладнень. На 36 тижні вагітності лікар почула аритмію серця у плода і призначила екстрений кесарський розтин. З’явився на світ наш синочок 26 січня 2011 року. Так як Даня народився на восьмому місяці, легені у нього розкрились погано. Це спровокувало важкий стан, реанімацію, штучну вентиляцію легенів. На третю добу під апаратом ШВЛ стався внутрішньо мозковий крововилив. І прогноз лікарів – жити не буде! Але Даня вижив. Місяць ми провели у реанімації.

Повернулись додому і розпочалася боротьба: масажі, ЛФК, іпотерапія, реабілітаційні центри – Львів, Київ, Хмельницький, Трускавець, безперервне медикаментозне лікування. Але не дивлячись на усі наші зусилля в рік нам поставили діагноз – спастична тетраплегія, відставання у стато-кінетичному, мовному розвитку, судомний синдром. Не дивлячись на невтішні прогнози лікарів, ми маємо позитивні результати. Даня дуже веселий і життєрадісний хлопчик. В свої вісім років він вміє сидіти, ходить з підтримкою, сам вміє їсти. Наразі навчається в першому классі. 

Дуже любить слухати музику, навіть займається з професійним педагогом і вже вміє грати на барабані. А вмінню сидіти ми завдячуємо нашому «іпотерапевту», якого звати Буян. Три рази на тиждень цілих три роки ми їздили у Козлин (кінноспортивна школа «Патріот»), де з Данею займався тренер. Дуже любимо мультики, а найбажанішими іграшками є комп’ютер та мобільний телефон. Лікарі оцінюють його як перспективну дитину, якій для того, щоб піти потрібні постійні реабілітації. Для того, щоб наздогнати своїх однолітків - заняття з логопедом, психологом, медикаментозне лікування. 
Але все це, як звісно, потребує немалих грошей. Нам необхідні постійні (кожні три місяці) курси реабілітації. Ми вже багато де були і кожна реабілітація покращує стан сина. На кожну реабілітацію в МКВЛ ім. Козявкіна потрібно великі кошти. В нашій родині працює лише тато – він будівельник, його заробітна плата носить сезонний характер. Крім реабілітації Даня потребує постійного медикаментозного лікування та спеціальних засобів для пересування тощо. 3 рази на тиждень до нас приходить логопед та психолог. Чоловік змушений шукати будь якого приробітку ремонтами у приватному порядку, але нам все одно цього не вистачає. На даний момент всі заощадження родини вичерпано, а нам ще так багато потрібно зробити для нашого синочка, адже маємо мрію і надію, що одного дня він піде і заговорить до нас. Просимо всіх, кому не байдуже, хто розуміє як в наш час тяжко повернути здоров’я, хто знає як важко і неспокійно батькам за здоров’я своїх дітей, будь ласка, допоможіть нашій дитині одужати. Дуже хочеться бачити нашого синочка здоровим та усміхненим, топаючи своїми ніжками по дитячим майданчикам, граючим з іншими дітками, мріємо радіти його успіхам у розвитку. Дякуємо Вам! 
З повагою, родина Мосійчук.»

Даня записаний на наступну реабілітацію в м.Трускавець на 18 лютого 2019 року. Батьки вже сплатили аванс щоб не втратити місце в черзі. 

Просимо добрих людей допомогти хлопчику поїхати на реабілітацію і зібрати 11700 гривень, яких не вистачає.

Контактні дані:
Герасимчук Ірина (координатор) – (063) 800-07-26

Реквізити для надання допомоги:
КАРТА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1506 8762
(корпоративна карта БФ "Скарбниця Надії", але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Реву Мар’яну Володимирівну)
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Реабілітація»

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ 37685693
р / р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва на проект «Реабілітація»

Читайте також