Рівненський обласний серцево-судинний центр отримав нове обладнання (ФОТО)

В межах реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» управління охорони здоров’я Рівненської ОДА уклало угоду на поставку понад 700 стентів та інших витратних матеріалів кардіологічного призначення для Рівненського серцево-судинного центру, що відкрили відповідно до плану реалізації цього ж проекту дещо раніше в обласній лікарні.

Зокрема, як розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок відповідно до укладеної угоди компанія-переможець має протягом 60 днів поставити усі закуплені вироби до серцево-судинного центру.

- Відповідно до угоди київська компанія «Іридіум» має поставити впродовж 60 днів для обласної лікарні: 570 наборів діагностичних та провідникових катетерів, 580 коронарних провідників, 420 балонів для інгіопластики, 31 пристроїв для тромбоаспірації та мікрокатетерів. І головне, це 720 коронарних стентів, - розповів Сергій Рибачок.

Усі ці медичні вироби придбані за кошти проекту Світового банку та надаватимуться пацієнтам серцево-судинного центру безкоштовно. За словами начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрія Осіпчука ця закупівля суттєво допоможе пацієнтам серцево-судинного центру.

- МОЗ намагається забезпечити лікарні необхідними витратними матеріалами. Але нажаль та кількість виробів, що ми отримуємо за рахунок державних коштів далека від необхідної кількості. А тому вони в першу чергу використовувалися для невідкладних втручань, коли мова йде про порятунок життя людини. Тепер же, завдяки реалізації проекту Світового банку, ми зможемо надавати безкоштовно закуплені витратні матеріали й іншим пацієнтам, - зазначив Юрій Осіпчук.

Читайте також