Рівненського медика спіймали на хабарі (ФОТО)

Працівники Управління захисту економіки в Рівненській області та слідчого управління Головне управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва Прокуратура Рівненської області викрили медика у хабарництві.

Лікар-офтальмолог організував злочинну «схему» вимагання та одержання неправомірної вигоди від родичів інвалідів за вирішення питання, пов’язаного з оформленням групи інвалідності, повідомляє Управління захисту економіки в Рівненській області.

В межах провадження правоохоронці встановили, що за оформлення групи інвалідності медик вимагав від громадянина, який має вади зору з дитинства, 5 800 хабара.

10 травня оперативники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції та слідчі ГУНП в Рівненській області затримали лікаря під час одержання другої частини неправомірної вигоди - 5 000 гривень.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Читайте також