Рівненському мажору повідомили про підозру за погрози вбивством журналістці

Рівненські прокурори повідомили про підозру рівнянину Андрію Бузинарському за фактом погроз вбивством журналістці Суспільного Інні Білецькій. 

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

Нагадаємо, п'яна ДТП за участю сина екс-очільника обласної організації Українського вибору Михайла Бузинарського Андрія Бузинарського сталася 11 серпня 2018 року.  

Тоді Бузинарський-молодший спричинив аварію, минаючи перехрестя на червоний сигнал світлофора та врізався в іншу автівку. 

На той час Андрій Бузинарський перебував під домашнім арештом. У результаті ДТП постраждали двоє людей в іншому авто. 

Коли ж на місце приїхала продюсерка рівненської філії Суспільного Інна Білецька, той почав їй погрожувати вбивством. 

Нагадаємо, що за цим фактом вже відкривалося кримінальне провадження. Проте чомусь правоохоронці ніяк не могли повідомити про підозру Бузинарському-молодшому. Тож у 2020 році справа була закрита.

Зрештою Андрія Бузинарського визнали винним за ст. КУпАП у "дрібному хуліганстві", а кримінальне провадження щодо погроз журналістці було закрито у зв'язку із закінченянм строків давності. 

Згодом Бузинарському вдалось навіть скасувати рішення про притягнення до відповідальності за хуліганство. 

Як зазначили у прокуратурі, тепер провадження поновили, постанова про закриття була скасована. 

Бузинарському-молодшому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). 

Причетність чоловіка до вчинення вказаного кримінального правопорушення підтвердили ряд судових експертиз, зокрема фоноскопічна та судова лінгвістична експертиза мовлення.

Додамо, що наразі 31-річного  рівнянина оголошено в розшук, у зв’язку з його ухиленням від слідства та відсутністю інформації щодо його місцезнаходження.

Судом також надано дозвіл на затримання особи з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Читайте також