Рівненську лікарку, яку обвинувачували у смерті дитини, звільнили від відповідальності

У Рівному суд звільнив від відповідальності лікарку Любов Краков'ян. 

Відповідну ухвалу прийняла суддя Наталія Діонісьєва. 

Нагадаємо, лікарку обвинувачували у неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті 12-річного Іллі Омельчука. Хлопчик помер у Рівненській обласній дитячій лікарні 8 квітня 2017 року. 

Справу Любові Краков'ян розглядали близько 7 років. За цей час змінились кілька суддів, а сама обвинувачена змінила близько 13 адвокатів. 

Як розповіла мама хлопчика Антоніна Омельчук, 29 травня захисники лікарки подали клопотання про звільнення її від відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Натомість батьки хлопчика хотіли, аби вину лікарки все ж визнали. Проте суд вирішив звільнити лікарку від кримінальної відповідальності. Також він залишив без розгляду цивільний позов потерпілих.

Надалі ж останні планують подати окремий цивільний позов про відшкодування шкоди у розмірі попередньо 1 млн грн. 

- Ми просили обвинувачену, щоб вона визнала вину, тобто піти по скороченому розгляду. Проте за всі ці роки навіть жодного слова "Вибачте" ні ми, ні батьки не почули, навпаки вона обрала зухвалу тактику, - каже адвокатка Мирослава Кисельова. 

Додамо, що обвинувачена продовжує працювати у тому ж медичному закладі. Більше того керівництво лікарні жодних порушень у її діях не побачило. 

 

Читайте також