Рівненську спортсменку Наталію Прищепу звільнили від участі у чемпіонаті України

http://uaf.org.ua

Члени Виконкому ФЛАУ ухвалили рішення, запропоноване Головною тренерською радою, і звільнили дворазову чемпіонку Європи з бігу на 800 метрів Наталію Прищепу від участі у чемпіонаті України (21-24 серпня, Кропивницький). Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

- З проханням звільнити Наталію Прищепу від участі у чемпіонаті України до Головної тренерської ради звернувся її тренер Андрій Попеляєв. Він навів достатньо аргументів для того, щоб ми висунули дану пропозицію на засідання Виконкому ФЛАУ, а той, у свою чергу, ухвалив її, - пояснює головний тренер з видів витривалості Сергій Романчук.

Про які саме аргументи йде мова?

Наталія Прищепа планує цього року виступити на трьох основних міжнародних турнірах – Європейських іграх і командному чемпіонаті Європи (за умови відбору на них), а також на чемпіонаті світу у Досі.

Як було сказано у пояснювальній записці Андрія Попеляєва, для того, щоб підвести спортсменку у найкращій формі до чемпіонату світу, необхідно перед кожним з перерахованих турнірів провести навчально-тренувальний збір в умовах середньогір’я і стартувати на 18-21 день після нього, збільшуючи кумулятивний ефект зборів у горах. 18-21 день названі не випадково. Це базується на досвіді підготовки Наталії у попередні роки. При цьому Попеляєв навів результати підготовки до трьох чемпіонатів Європи, які лише підтверджують його слова.

Тобто один зі зборів припадає саме на чемпіонат України?

Так. За планом у Наталі збори орієнтовно 15 травня – 4 червня та 7-23 липня у Ворохті і 14 серпня – 6 вересня у Болу.

Відразу виникає питання: чи не вийде так, що, звільняючи одну спортсменку від участі у чемпіонаті України, доведеться звільнити і ще когось?

Ні. Чемпіонат України залишається основним відбірковим турніром на чемпіонат світу. Наталя з тренером навели дійсно вагомі аргументи, підкріпивши слова доказами у вигляді результатів. Тому й було прийняте рішення звільнити Наталю від участі з гарантією їй місця у складі команди на чемпіонат світу у Досі.

Щодо інших атлетів, то, по-перше, наразі ні від кого з них не надходило заяв, тому говорити про це дещо зарано. А по-друге, президент ФЛАУ Ігор Гоцул на засіданні Виконкому ФЛАУ чітко зазначив, що буде категорично проти звільнення спортсменів від участі. Випадок Прищепи, завдяки такому детальному обґрунтуванню, має стати, швидше, винятком, а не закономірністю.

Читайте також