Рівнян навчатимуть працювати з відкритими даними

Сьогодні, 7 лютого, о 12 год. в приміщенні Інформаційно-освітнього простору InfoHub (м. Рівне, вул. Словацького, 3а) пройде OPENDATA-інтенсив.

«Встигнути все за чотири години» - ось слоган OPENDATA-інтенсиву від «Даних міст» у Рівному, на який організатори запрошують усіх охочих.

Учасники заходу отримають необхідний базовий набір знань і вмінь для початку роботи з відкритими даними. Концепція OPENDATA-інтенсиву полягає в ідеї, що швидкий темп і цікаве заняття відкривають друге дихання і продукують неочікувані результати для учасників.

Чотиригодинний OPENDATA-інтенсив складатиметься із таких кейсів:

  • нормативна база, що регулює в Україні політику відкритих даних;
  • формати даних і машиночитність;
  • робота з OPENREFINE (чистка даних);
  • дата-середовище: де шукати підтримку.

У першу чергу, захід буде корисний для працівників органів самоврядування, активістів та містян, які цікавляться відкритим даними. 
Для участі в OPENDATA-інтенсив заповніть, будь ласка, форму попередньої реєстрації. Після цього Вам на пошту надійде лист-підтвердження із детальнішою інформацією. 

Подія організована в рамках «Відкритого виклику». Саме завдяки перемозі у цьому Конкурсі Рівне виграло право на низку ексклюзивних освітніх та практичних заходів з відкриття даних. 

Нагадаємо, «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах.

Читайте також