Рівнянам нагадали правила техніки безпеки при пожежі біля АЕС (ФОТО)

http://rivne.dsns.gov.ua

З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність загорання лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Основними причинами виникнення пожеж в екосистемах є сукупність погодних факторів та недотримання правил пожежної безпеки.

Хоча промислова зона АЕС не є місцем для відпочинку та й взагалі тут забороняється розводити багаття, пожежа може виникнути навіть від непогашеної цигарки, залишеної  промасленої або просоченої бензином, гасом або іншими горючими речовинами обтиральний матеріал чи навіть залишений на освітленій сонцем лісовій галявині осколок скла.

З метою запобігання виникнення таких пожеж особовим складом відділення цивільного захисту 2-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області ведеться профілактична протипожежна пропаганда серед працівників ВП  «Рівненська АЕС», що працюють поблизу лісових масивів, які відносяться до промислової зони АЕС. Так через об’єктові засоби масової інформації проводяться радіобесіди та висвітлюються інформаційні статті в об’єктовій газеті «Енергія». Поряд з цими профілактичними міроприємствами в промисловій зоні  охороняємого  об’єкту  є проведення бесід з працівниками ВП «Рівненська АЕС» з врученням інформаційних пам’яток.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також