Рівняни долучилися до святкування Дня незалежності Республіки Білорусь (ФОТО)

На урочистостях з нагоди Дня незалежності Республіки Білорусь та Дня міста Столін побувала делегація з Дубровицького та Рокитнівського районів.

Привітати музичним подарунком білорусів з нагоди свята прибув і колектив народних аматорів мистецтва з Дубровиччини.

Цього ж дня відбувся міжнародний турнір з футболу ветеранів за участю трьох українських команд з Рівненщини: Дубровицької, Рокитнівської та Сарненської. Змагання завершилися перемогою рокитнівчан, а дубровицькі футболісти посіли третє місце.

Керівники районів Рівненщини взяли участь у покладанні квітів до пам’ятних знаків загиблим воїнам Другої світової війни. Під час спілкування вони подякували білорусам за активну співпрацю, адже саме з Білорусією діє спрощена система перетину Державного кордону жителями України з північних районів Рівненщини під час збору дикоросів.

Також українська делегація ознайомилася з інфраструктурою міста Столін та побувала у спортивно-оздоровчому комплексі «Аквамарин», де функціонує чудовий басейн, працюють сауна та тренажерні зали. Під час відвідин фермерського господарства «Ольшани» ознайомилися з тепличним господарством з вирощування помідорів, а також плодових дерев, які розміщені на десятках гектарів та насадження лохини.

«Ми отримали великий заряд позитиву від свята, вражені тим на якому високому рівні знаходиться аграрна галузь та виробництво», - розповів голова Дубровицької РДА Микола Петрушко.

Керівника Рокитнівщини вразила організованість та дисципліна білорусів, культура поведінки, дбайливе та бережне ставлення до інфраструктури міста, озеленення і чистоти.

«Нам є що перейняти у наших сусідів, але є чим і похвалитися й самим», - поділився враженнями голова Микола Кушнір.

Читайте також