Рівнянин пропонуює створити онлайн-карту кладовища "Нове"

Петиція «Створення онлайн-карти кладовища "Нове" для легкого пошуку місць поховання» зареєстрована на сайті Рівненської міської ради. Ініціатором такого звернення став Олександр Зозуля.

Відвідуючи кладовище, зокрема, у Провідну неділю 15.04.2018, постійно зустрічаю людей, які ходять шукають могили рідних, знайомих і не можуть їх знайти. Чи то давно були і забули, чи то ніколи не були, вирішили відвідати, знають місце з чужих слів, а знайти не можуть.

Проте, інформація про кожного похованого і точне місце поховання є в документах адміністрації кладовища. Відповідно, наступна пропозиція - оцифрувати ці дані, наповнити базу даних, накласти розташування могил на карту місцевості.

Це дасть змогу за відповідними реквізитами (прізвище, рік смерті і т.д.) виявити точне місце поховання конкретної людини і прокласти маршрут від одного з входів на кладовище до цієї могили. Також повинна бути можливість внести декілька місць в єдиний маршрут.

P.S. Це навіть не говорячи про те, що на кладовищі повинні бути добре помітні інформаційні таблички з номерами кварталів, можливо, роками поховання, ще якоюсь потрібною інформацією, таблички біля місць розташування колонок з водою, виходів із кладовища і т.д.

Нині петиція вже зібрала 25 голосів. Підтримати таке рішення можна до 2 червня.

Петиція тут. 

Читайте також