Рівнянин, який погрожував вбивством журналістці, вступив до НГУ

Житель Рівного Андрій Бузинарський, якого обвинувачують у погрозах вбивством журналістці, вступив до Нацгвардії. 

Про це повідомляють в ІМІ. 

Зокрема про це стало відомо з його Інстаграму. Так, Андрій Бузинарський опублікував фото, які свідчать про те, що він служить в аеророзвідці 1 Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Національної гвардії України.

Так, у його профілі в серпні-вересні з’явилися фото на тлі емблеми бригади, а згодом – фото безпілотника та декілька світлин Бузинарського у військовій формі.

У прокуратурі підтвердили те, що Бузинарський став військовим. 

“Обвинувачений нині проходить службу в лавах ЗСУ. Ми перевіряли цю інформацію. Скерували офіційний запит і отримали підтвердження перебування особи в одній з військових частин Нацгвардії України. Запобіжний не продовжували, тому що не було можливості, знову ж через його службу. Те, що обвинувачений у ЗСУ, - ані пом’якшувальна, ані обтяжувальна обставина. Просто військова служба є поважною причиною для неявки до суду”, – розповіла Оксана Жужельська. 

Наразі справа Бузинарського - на етапі підготовчого засідання. Останнє засідання мало відбутися 13 вересня, однак його перенесли, адже суддя був у відпустці. Дата наступного засідання поки невідома.

Нагадаємо, у серпні 2018 року син соратника Медведчука Михайла Бузинарського Андрій Бузинарський у стані сп'яніння погрожував журналістці Інні Білецькій. 

Зокрема він казав їй таке: 

Ти будеш як мінімум трупом, а як максимум – інвалідом. У тебе є діти?”. 

Якщо його вину доведуть, йому загрожує до трьох років ув'язнення. 

Читайте також