Рівнянка просить у місті встановити пам’ятник Джорджу Флойду

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

25 травня у Сполучених Штатах Америки в місті Міннеаполіс під час затримання поліцією загинув афроамериканець Джордж Флойд. Застосування сили правоохоронцями призвело до удушення і смерті Флойда. Його загибель викликала протести як в Міннеаполісі, так в і інших містах США, які переросли в масові заворушення і погроми. 

Днями на сайті Рівненської міської ради з’явилась петиція про встановлення у місті пам’ятника Джорджу Флойду. Найбільш вдалі місця для встановлення пам’ятника на думку авторки:

«На території Національного університету водного господарства та природокористування, де вчиться велика кількість темношкірих студентів;

Неподалік території самого університету, на перехресті вулиць В.Чорновола та С. Бандери на невеликій площі на території біля входу в парк, де також проходить велика кількість студентів та жителів міста.

Пам’ятник збагатить наше місто, де проживає безліч національностей, в тому числі і африканці, культурним надбанням і продемонструє усьому світу, що Рівне та рівняни не стоять осторонь світових, глобальних і культурних  тенденденції та важливих потрясінь».

 

 

Читайте також