Різниця у ціні - 50 грн: скільки коштує полуниця на ринках Рівного і де купити дешевше

Фото - РівнеМедіа

На ринках Рівного поступово з'являється улюблениця сезону - полуниця. Багато хто з нетерпінням чекає цю ягоду, щоб їсти з цукром, йогуртом та просто так. Однак, вартість смаколику поки "кусається", адже це, здебільшого, не вирощені на українських грядках ягідки, а привезенні з-за кордону.

Тож, журналісти "Рівне Медіа" вирішили поцікавитися, скільки коштує кілограм полуниці на Центральному базарі та ринку "Андріївський" та порівняли ціни.

Як розповіли продавці фруктів, наразі придбати можна як ягоди "вітчизняного виробника", так і з країни імпортера, однак ціна на них значно відрізняється.

Зокрема, на "Андріївському" ринку ціна на полуницю стартує від 170 до 190 гривень за кілограм "Закарпатської", тобто вирощеної в українських теплицях. На імпортні ягоди - ціна від 180 грн до 200 грн.

Водночас, на Центральному ринку ягода значно дешевша. Хороші, стиглі та великі полуниці коштують 120-140 гривень за кілограм з теплиць Закарпаття. На закордонні ягоди ціна вища - 180 гривень.

Варто зазначити, що у середньому ціна на ринках України стартує від 150 до 180 грн за кілограм. Однак, вже від середини червня ціни на ягоду стануть меншими, за словами економістів. Здешевшання почнеться на початку червня або навіть всередині наступного місяця, адже погода не тішила теплом.

"Вже другий рік поспіль негативний вплив на ринок України чинить відсутність пропозиції ягоди з південних регіонів, наразі ціни на черешню та полуницю зросли порівняно з минулим роком. В цьому році ягоди з відкритого ґрунту на внутрішній ринок потраплять пізніше, ніж торік", - повідомив аналітик УКАБ Максим Гопка 24 каналу.

Читайте також