Родичам рівненського активіста, який бореться із корупцією, підпалили двері (ФОТО)

Сьогодні вночі, під двері квартири в багатоповерхівці на вул.. Соборна, 250, підкинули пляшку із запальною сумішшю. Слідчі припускають, що вона була не одна. Вміст, орієнтовно, 5 літрів. Такою кількістю горючої суміші можна було спалити будинок. Про інцидент повідомив виконавчий директор Антикорупційного моніторингу Юрій Дюг, адже саме двері його родичів намагалися підпалити. Крім того, він повідомив, що масштабного загорання  вдалося уникнути через те, що сусіди вчасно помітили дим та почали гасити й викликали рятувальників.

«Щойно під двері квартири моїх близьких родичів кинули пляшку з запальною сумішшю. Слідчі припускають що було дві ємності одна не менше 5 літрів. Весь будинок можна було спалити... Добре що загоряння одразу почали гасити сусіди, а потім і рятувальники», - йдеться в повідомленні.

Внаслідок цього обгоріли двері квартири, весь під’їзд у диму, а також пошкоджена електрична проводка, тому половина будинку зараз без електрики.

До того ж, у квартирі була маленька дитина (6 місяців) – племінниця Юрія Дюга. На щастя, ніхто не постраждав.

Щодо причин підпалу, то конкретики поки що ніякої. Як зазначив Юрій, навіть слідчі визнали це все дивним, адже в квартирі проживає звичайна сім’я, а тому приводів до погрози чи помсти немає. Втім, є припущення, що в такий спосіб погрожують Дюгу, адже його діяльність викликає незадоволення у чималої кількості посадовців, суддів тощо.

Юрій Дюг зазначив:

«Зараз йдемо ще в міськвідділ. Давати свідчення. Бо незрозуміло взагалі хто і чого. Явних конфліктів останнім часом ні в мене, ні тим паче в родичів не було».

«Рівне Медіа» слідкуватиме за розвитком подій та повідомлятиме, які тільки стане щось відомо.

 

Читайте також