Росія готує 200 тисяч солдатів, вони знову можуть піти на Київ - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Він не сумнівається, що вони знову підуть на Київ. 

Про це Валерій Залужний розповів в інтерв'ю The Economist

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати.

Я вивчав історію двох чеченських воєн - все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб...

Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", - сказав головнокомандувач ЗСУ. 

Зазначається, що росія стягує людей і зброю для нового наступу.

Зокрема, вже в січні, але швидше за все навесні, рф може розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з Білорусі.

Російські війська будуть прагнути відтіснити українські сили і навіть можуть здійснити другу спробу взяти Київ.

Видання повідомляє, що генерал Залужний разом з президентом України Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ генералом Олександром Сирським попередили про критичні кілька місяців попереду.

Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що росіяни, як і під час другої світової війни, десь за Уралом готують нові ресурси.

"Боєприпаси готуються, не дуже хороші, але все ж таки. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков (радянський воєначальник часів Другої світової війни), це все одно не принесе бажаного результату", - каже Залужний. 

Західні джерела повідомляють, що командувач російськими військами генерал Сергій Суровікін завжди розглядав конфлікт з Україною як багаторічний.

Генерали російського диктатора Володимира Путіна наполегливо продовжують підготовку і розгортання нещодавно мобілізованих військ та переоснащення промисловості, щоб допомогти військовим - в тому числі, як кажуть українські командири, шляхом виробництва артилерійських снарядів.

Відзначається, що заморожування війни повторило б помилку трьох років, які передували вторгненню 24 лютого 2022 року: "За цей час Путін нескінченно розмовляв з лідерами Заходу, які потурали йому, в той же час готуючи армію до вторгнення".

Залужний відзначив, що в Україні закінчуються запаси боєприпасів для існуючих оборонних систем.

Американські ЗРК Patriot, які мають надійти в Україну, стануть величезним поштовхом для ЗСУ, але навчання солдатів їх використанню потребує часу. У виданні зазначають, що Patriot мали б бути поставлені ще кілька місяців тому.

Читайте також