Росія перетворює Маріуполь на гетто для українців - радник мера

Російські війська перетворюють Маріуполь на гетто для українців. Крім того мешканців спонукають вдягати білу стрічку, щоб зробити із них "приманку" для українських снайперів. 

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

- Небезпека для мешканців. Окупанти спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку «свій». Фактично, таким чином росіяни ще раз використовують цивільне населення для «приманки» для снайперів та воїнів нашого війська. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята нашими за реальнооо ворога. Цинізм у всьому. 

Стала поступати інформація о запроваджені окупантами окремих пропусків - дозволів на пересування містом. Уточнюємо, але в купі зі спецпозначками «свій» все це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польші. Вже навіть не дивує. 

За його словами у Ліворобережному районі від парку "Веселка" починається зона небезпеки. В районі площі Перемоги та бульвару Меотиди зона прямих бойових зіткнень, до того ж працюють снайпери. Приморській район в районі порту залишається найгарячішей зоною боїв.  Від пляжу пісчаний до Стрілки знов обстріли реактивною артилерією та бомбардировки з літаків. 

Центральний район безпечний лише в зоні 23-17 мікрорайонів, все інше зона перманентних вуличних боїв. Тому мешканців просять утриматись від в’їзду та від пересування у вказаних зонах (повідомляйте близьким). 

За словами Андрющенка, в'їзд/виїзд із міста фактично неможливий. Поодинокі випадки випуску з міста лише за умови розміщення у Мангушському та Нікольському районах з наступною фільтрацією. Фільтрація займає часу до нескінченності, що ще раз підтверджує наши побоювання в намаганні росіян зупинити евакуацію на контрольовану Україною територію.

На Площі Перемоги та Меотиди тривають бої, які навіть не дозволяють окупантам провести «зачистку» від мертвих тіл вбитих маріупольців.

- Жахлива картина. Саме тут в цьому році мав бути побудований новий за ідеологією розважальний центр «Мультіплекс» на правах муніципального партнерства. Російській мир внес свої корегування. Після перемоги - все одно збудуємо.

Читайте також