Росія посилює ядерний тероризм: ще дві ракети пролетіли над українською АЕС

Вранці над Запорізькою атомною електростанцією на низькій висоті пролетіли дві крилаті ракети. Пізніше у Запоріжжі зафіксували вибухи від потрапляння цих ракет. 

Про це повідомляє Енергоатом. 

Зазначається, що ракети пролетіли над майданчиком АЕС у напрямку Запоріжжя о 6.41 та 6.46. 

В Енергоатомі підкреслили, що ядерний тероризм з боку росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою.

«Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількостю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька ядерних установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові», — наголосив керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі – була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС окупанти також тримають важку техніку та боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу та тероризуючи персонал станції й населення міста-супутника.

Нагадаємо, вчора також зафіксували дві крилаті ракети над Хмельницькою АЕС, а перед ци три ракети пролетіли над Южно-Українською атомною елекстростанцією. 

 

 

Читайте також