Росіяни готуються до масованого ракетного удару по Україні з території Білорусі - ЗМІ

Окупанти стягнули на білоруський аеродром "Зябрівка" до 14 ЗРК С-400 та близько 60 ракет до них, а також чимало важкого озброєння. 

Про це повідомляє моніторингова місія Беларускі Гаюн

11 серпня о 00:42 спостерігачі повідомили про те, що в районі аеродрому «Зябрівка» видно спалахи та чути вибухи. Згодом завдяки білорусам та супутниковим знімкам компанії Maxar з'ясувалося, що тієї ночі було знищено танк Т-72. Понад те, за нашою інформацією, є постраждалі.

Завдяки знімкам із космосу вдалось не лише ідентифікувати місце вибуху, а й скласти актуальний та повний огляд усієї техніки та об'єктів, що знаходяться у Зябрівці на даний момент.

Наразі росія на аеродромі зосередила від 10 до 14 одиниць ЗРК С-400 «Тріумф», 3-ї РЛС «КАСТА-2Е2» та «48Я6 Підліт», 2-а ЗРПК «Панцир».

Також там розташований склад боєприпасів з мінімумом 15-60 ракетами для ЗРК С-300/400. Підтверджено, що літаки Іл-76 ВКС РФ підвозять ракети для С-400 до аеропорту «Гомель», звідки їх везуть до Зябрівки.

- Аналіз обстановки на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу території України не просто зберігається, а схоже, що росіяни готуються до масованого ракетного удару по Україні найближчими тижнями. Про це говорить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу – 28 липня – з території Білорусі по Україні не випустили жодної ракети, - зазначає Білорускі Гаюн. 

Читайте також