Росіяни задіяли в Маріуполі 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих

Російські окупанти доправили у Маріуполь 13 мобільних крематоріїв. Таким чином вулиці міста хочуть зачистити від тіл загиблих мирних мешканців. 

Про це повідомляє обмудсмен Людмила Денісова. 

- Аби здійснити зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців, до Маріуполя рашисти доправили 13 мобільних крематоріїв.

Усіх потенційних свідків звірств окупанти намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

Також зазначається, що з метою проведення «фільтрації» якомога більшої кількості наших громадян, у соціальних мережах публікуються агітаційні листівки з рекламою еміграції на далекий схід росії.

Людям, які погодяться на переселення, обіцяють по 170 тисяч рублів «підйомних», 8500 рублів соціальних виплат за відсутності доходу, «житловий сертифікат» на 600 тисяч рублів та далекосхідна іпотека до 2% річних, - розповідає Денісова. 

- Регіони далекого сходу росії є депресивними через вкрай низький рівень життя та важкий клімат. Вивезенням громадян України до цих територій , країна-окупант планує «заповнити» населені пункти та змусити їх працювати в нелюдських умовах. Аналогічні методи застосовувалися росією у сталінські часи.

- Такі дії рф підпадають під визначення «геноцид», відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

На сьогодні, за попередніми даними адміністрації Донецької області, у місті Маріуполі загинуло вже від 20 до 22 тисяч громадян. 

Читайте також