Російська субкультура "ПВК Редан" дійшла до України: у кількох містах підлітки збирались для масових бійок

Російська субкультура "ПВК Редан" докотилась до України. Так, 27 лютого одразу у кількох містах країни, а саме у Києві, Харкові, Львові, Житомирі та Івано-Франківську, підлітки збирались для масових бійок. 

Так, за повідомленням пресслужби Нацполіції Харківщини, близько 14 години на одній із центральних площ Харкова зібралась група молодих людей. 

Поліція встановила 245 учасників масового заходу, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до 10 років. 

- Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло. Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити. Тільки разом ми переможемо цих варварів. Давайте не дозволимо державі членистоногих покалічити наших дітей ще більше, ніж вони скалічені війною зараз! - зазначив начальник ГУ НП у Харківській області Володимир Тимошко. 

Також 27 лютого у Печерському районі Києва поліція попередила бійку підлітків. 

Учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

Крім того такі зібрання фіксували й у Івано-Франківську. 

ЗМІ повідомляють, що до руху "Редан" запрошували підлітків у Житомирі. Там обійшлося без сутичок. Кількох осіб затримали. 

BBC повідомляє, що підліткова субкультура "ПВК "Редан" виникла в соцмережах і натхненна аніме-серіалом "Hunter x Hunter", у якому є бандитське угруповання під назвою "Редан". Символи підліткової "ПВК" - чорний колір, павуки і цифра 4. У соцмережах є й кілька інших спільнот, які спрямовані проти "Редана", і через це у підлітків трапляються бійки.

Читайте також