Російські окупанти зносять драмтеатр у Маріуполі, в якому вбили кілька сотень людей (ВІДЕО)

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники почали зносити будівлю драматичного театру. Саме під час його бомбардування військами РФ у березні цього року тут загинуло кілька сотень людей.

Відео того, як будівельна техніка знищує те, що вціліло в драмтеатрі, опублікував радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

"Знесення руїн Драматичного театру – безумовне намагання сховати назавжди фізичні докази найбільшого одночасного навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни. Окупанти навіть не приховують своїх намірів. Отже, повному демонтажу підлягає задня та центральна частина театру, проте фронтальну залишать цілою, як "основу реконструкції". Тобто демонтується лише ті частини будівлі, які доводять бомбардування, а не вигаданий пропагандою підрив з середини", – повідомив Андрющенко.

Радник мера нагадав, що під час авіаційного удару Росії по театру 16 березня загинуло понад 300 маріупольців. У квітні-травні окупанти поховали частину загиблих у братській могилі в Старому Криму.

Ці цифри пізніше підтвертили правозахисники Amnesty International у своєму розслідуванні. Загалом під час удару у будівлі театру переховувалось близько 600 людей.

Ще одне відео зносу маріупольського театру опублікував журналіст Денис Казанський.

"У Маріуполі окупанти знесли драмтеатр, який вони розбомбили весною разом з людьми під час штурму міста. Військові злочинці знищують сліди своїх злочинів, щоб потім розповідати, що все це був фейк і вигадки ворогів. Як вони завжди роблять", – написав він.

Відреагувала на новини і головна режисерка Донецького академічного драматичного театру міста Маріуполь Людмила Колосович.

"Кажуть, що рашисти геть зруйнували наш розбомблений театр в Маріуполі, зрівняли його з землею... Щоб їм ніколи добра не було".

 

Читайте також