Розгрібав голіруч завали під час обстрілу: на Харківщині поліцейський врятував життя 10-річної дівчинки

Розгрібав голіруч завали під час обстрілу – керівник підрозділу поліції на Харківщині врятував життя маленької Софії.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Того дня 10-річна дівчинка з бабусею прийшли на ринок за продуктами. Ракета влучила у землю прямо перед магазином, у якому вони знаходились. З-під завалів їх витягли поліцейські. Однак жінку знайшли під шаром уламків вже без ознак життя.

Керівник сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП Павло Нестеренко згадує, як вранці вони з колегами зібрались на роботі. Планували звичайний робочий день. Але вже за пів години пролунав гучний вибух.

"Посипалося скло у кабінетах, повідкривались двері. Ми з керівниками швидко евакуювали особовий склад та побігли до місцевого ринку на допомогу. Там вже підіймався стовп диму", - згадує Павло Нестеренко.

На місці влучання панував хаос – горіли магазини, люди панікували, поранені кликали про допомогу. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обвалився, його закидало землею від вибуху. Саме туди кинувся Павло та почав голіруч розгрібати цеглу, землю, уламки.

"Спочатку у кутку магазина я знайшов продавчиню. Жінка була поранена, налякана, але, на щастя, жива. Ми передали її медикам. Саме від неї ми дізналися, що в магазині на момент вибуху були ще люди та побігли туди знову", - розповів начальник підрозділу поліції.

Поліцейський підняв холодильник й тоді почув з-під землі голос. Він руками розгрібав землю, аж поки не намацав голову. То була дівчинка, яка прийшла до тями і почала кричати і плакати. Обережно звільняючи дитину від землі та уламків, поліцейський її витяг. Колеги віднесли її до карети швидкої невідкладної допомоги. У дівчинки були осколкові поранення. Наразі вона знаходиться на лікуванні у Харкові.

Правоохоронець знову повернувся до магазину та продовжив розбирати завали. Під шаром землі він розкопав жінку. Однак вона вже була неживою. То була бабуся дівчинки.

Як згадує Павло, всю цю жахливу картину доповнювали гучні вибухи. Як стало відомо пізніше, то працювала українська протиповітряна оборона. Наші військові збили ще одну російську ракету, яка летіла на селище та могла коштувати життя ще багатьом мирним мешканцям.

"Слава нашим ЗСУ! Ми віримо, що завдяки їм ці вбивства і залякування дітей, жінок, літніх людей скоро закінчаться", - зазначив Павло Нестеренко.

Читайте також