Розшукувати дітей на Рівненщині відтепер допомагатиме мобільний оператор

163 повідомлення за фактом зникнення дітей отримало Головне управління Нацполіції у Рівненській області станом на сьогодні. 90% дітей було знайдено протягом доби, повідомляє заступник начальника обласного управління Нацполіції Руслана Стрельбіцького.

Починаючи з 30 серпня 2017 Київстар, співпрацюючи з Нацполіцією, запустив проект пошуку дітей. Відповідна послуга автоматично надається абонентам мобільного оператора, про що їм надсилається звістка.

На Рівненщині "Пошук дітей" стартує відсьогодні, 28 вересня. Рівненська область стала 14-тою в Україні, що долучилась до проекту.

Після отримання звернення про зникнення дитини поліція передаватиме мобільному оператору дані, які необхідні для розшуку. Далі Київстар надсилатиме SMS з прикметами дитини активним абонентам, що знаходились у радіусі 1-3 км від місця зникнення.

"Також у повідомленні буде посилання на сторінку у Фейсбуці, де буде розміщено орієнтування на вказану дитину з фото, а також із зазначенням контактної інформації, органу поліції, який її розшукує, і телефонів," - зазначає Руслан Стрельбіцький.

Загалом з початку роботи послуги в Україні, Київстар надіслав 76-SMS орієнтувань. Усі 76 дітей наразі знайдено.

"Київстар отримує запит на россилку, у якому є вся необхідна інформація. У межах 30 хвилин ми розсилаємо абонентам, які були активними в радіусі до 3 км. Активні - це ті, хто надсилав SMS, сидів у Фейсбуці, отримав дзвінок, не всі є активними. Далі ми розсилаємо SMS," - розповіла PR-менеджер Київстару в Західному регіоні Ірина Чорна.

До слова, 2 вересня проект "Пошук дітей" стартує на Хмельниччині.

Читайте також