"Сам спровокував конфлікт": у Львівському ТЦК відреагували на жорстке затримання волонтера

У Львівському ТЦК відреагували на затримання волонтера Кирила Тарана, якого відправили до Рівного. 

Про це повідомляють у пресслужбі ТЦК. 

Нагадаємо, чоловіка жорстко затримали посеред вулиці та заштохали у бус. 

За словами дружини волонтера, чоловіку розбили окуляри та завдавали тілесні ушкодження. 

Після чого без проходження ВЛК та вручення повістки чоловіка відправили у військову частину у Рівне. 

На інцидент вже відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець. 

Тим часом у Львівському ТЦК заявили, що чоловік нібито сам спровокував конфлікт із військовими та не пред'явив документів. 

Крім того, повідомляють у ТЦК, чоловік не уточнював свої військово-облікові дані та під час зміни місця проживання не став на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання. Ствержується. що чоловік відмовився від проходження ВЛк та погрожував військовим. 

Як зазначається, усі військовослужбовці, які здійснювали заходи оповіщення та зображені на відео мають бойовий досвід, численні поранення та державні нагороди. Усі вони були переведені в ТЦК та СП за станом здоров'я.

- Усі громадяни, які є військовозобов’язаними мають оновити свої дані і при наявності причин на отримання відстрочки надати відповідні документи до свого ТЦК та СП.

Закликаємо громадськість припинити маніпуляції щодо цього випадку і не накладати тінь на співробітників ТЦК, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання, - йдеться у повідомленні. 

У ТЦК запевнили, що за даним фактом проводиться перевірка та будуть прийняті усі необхідні заходи. Також за результатом буде проінформована громадськість.

Читайте також