Секс без згоди. Рівненщина

 Крихітна статистика

Достеменно відомо, що на Рівненщині в 2015 році трапилося п’ять зґвалтувань. Жертвами ставали різні за віком жінки. Потерпілим було 16, 17, 20, 44 роки. Постраждала навіть 86-річна бабуся.

А у 2016 році поліція області порушила дев’ять кримінальних проваджень. Справи проти сімох нападників уже скерували до суду. Дві справи ще поки розслідують.


Офіційні дані не розкривають справжню картину. Адже багато дівчат/жінок просто бояться звертатися до правоохоронців. За переконанням експертів, в Україні жертвами сексуального насилля стає вдесятеро більше жінок, ніж про це говорять. Скільки точно – невідомо. Точної статистики ніхто ніколи не наводив.

Жінки не мають боятися

Екс-кримінальний журналіст Тетяна Закордонець говорить, що сама була вражена тим, скільки жінок на Рівненщині після зґвалтувань не йдуть до поліції. Хоч під час особистого спілкування вони підтверджують факти насильства. Одна її знайома пішла на побачення із чоловіком зі своєї роботи. Але додому повернулася нескоро. Результатом зустрічі стали фізичні травми. Можливо, й зламане життя. Але до поліції вона не звернулася. Боялася, що скажуть батьки та оточуючі.

Читайте також