Секта під покровом історії в Рівному: як все починалося і що лягло в основу

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У Рівному, незважаючи на численні позови, кримінальні провадження та судові засідання, продовжує свою діяльність скандально відома секта «Коло слухачів». Про неї публічно заговорили майже 2 роки тому, і це – викликало неабияке обурення, шок і резонанс у суспільстві. Ексучасники секти, які дивом зуміли вийти з неї, розповіли громадськості нечувані і моторошні подробиці її діяльності, зокрема і про шахрайські схеми очільника «Кола слухачів», жахливі речі, які він проповідує учасникам, а також про те, що їм довелося втратити, перебуваючи у секті – від великих сум коштів до зруйнованих життів.

Нагадаємо, що «Коло слухачів» працює під прикриттям доволі відомої у Рівному громадської організації «Товариство охорони пам’яток історії та культури Рівненської області», що займається альтернативним дослідженням історії нашого краю. Лідером секти є скандально відомий у Рівному Петро Опанасюк, який, до слова, називає себе сином Божим. Саме він придумав і організував «Коло слухачів», діяльність якого завуалював під громадську організацію. Люди з секти віддані йому фанатично - вони постійно зустрічаються, а він їм розповідає про світобудову і як потрібно правильно жити. У них навіть є своє власне Євангеліє

За нашою інформацією, на сьогоднішній день у секті перебуває близько сотні груп людей – це ті, які ходять туди постійно. Усі зібрання є закритими і проходять під сімома замками, тож якщо ви захочете туди прийти, аби послухати про історію і пам’ятки, то вас туди - не впустять, адже усіх членів секти обирають дуже скрупульозно.

На жаль, попри резонанс і суди через недосконалість нашого законодавства секта і досі продовжує свою роботу. Тож портал «Рівне Медіа» продовжує цикл своїх матеріалів під назвою «Секта під покровом історії», щоб застерегти і попередити усіх рівнян, аби вони не потрапили «на гачок». У першій статті ми розповіли, чому ця організація є саме сектою, як у неї вербують людей, чому людям важко і майже нереально з неї вийти, а також про те, яку насправді мету сповідує очільник секти своєю діяльністю. Про це можете прочитати тут: Секта під покровом історії: як у Рівному «вербують» людей та чи можливо звідти вийти.

У нашій новій статті ми дослідили більш детально інформацію про те, яким чином і коли утворилася ця секта, що лежить в її основі та як її очільнику вдається впливати на свідомість людей.

З чого все почалося?

Секта почала організовуватися з грудня 2013 року. Ексучасник секти Анатолій Ясковець, який був її членом майже з самого початку, коли вона саме почала активно розростатися, якому вдалося вийти з її лав та який, власне, і надав розголосу цій темі у Рівному,  розповів журналістам «Рівне Медіа», що лідер секти вже тоді розумів, що таке угрупування може привернути увагу багатьох людей, які потрапляють у скрутні життєві обставини і через це шукають підтримки ззовні, але йому потрібно було якось завуалювати діяльність самої секти під якусь офіційну організацію, об’єднану якоюсь цікавою темою. Так, у березні 2016 року зареєстрували ГО «Товариство охорони пам’яток історії та культури Рівненської області», а її керівником назначили Сергія Лейчука.

В основу діяльності так званої історичної організації Петра Опанасюка лягла книга Валентина Дем’янова «Велич Дулібії Рось.Суренж. (Таємниці Волинської землі)», яка вийшла в світ ще у 2006 році. У ній автор по-новому трактує місце і час виникнення та становлення слов'янства (древні дуліби - засновники Дулібії Рось), хронологію подій в слов'янському світі і навколо нього, питання духовності слов'янського суспільства, яке пов'язане з особливим світоглядом - волхвізмом як основою системи волхвівської влади, як стрижнем організації всього життя у слов'ян.

Фото - з лекції Петра Опанасюка

Фото - з лекції Петра Опанасюка

Фото - з лекції Петра Опанасюка

Фото - з лекції Петра Опанасюка

Ця книга подає багатий ілюстративний матеріал, запрошуючи своїми картами і схемами науковців до системного археологічного пошуку на теренах древньої столиці слов'ян - міста Суренжа (нині Рівне). У цій праці автор також опирається на різноманітні факти (географічні, історичні, землезнавчі, космогонічні, будівельні, теологічні). Проте варто зазначити, що трактування в ній історії нашого краю є альтернативним, адже для її дослідження використана нестандартна методика – використання біолокаційної рамки.

Рамка: як це працює?

Біолокаційна рамка – це простий і доступний інструмент, який використовувався більш, як 400 років тому у Древньому Єгипті, Індії і Європі. Нині її широко використовують екстрасенси, геологи, бізнесмени та цілителі у своїй роботі. Вона покликана переводити інформацію з області необдуманого (підсвідомого) в область обдуманого (свідомого). Суть полягає в тому, що вся інформація, яка існує у світі, ніде не зникає, а залишається, і її відповідно можна отримати за допомогою саме цієї рамки.

Ось так виглядає біолокаційна рамка

Вчені пояснюють, що, налаштувавши себе психологічно і підсвідомо відповідним чином і поставивши правильне конкретне питання, можна отримати відповідь на нього. Наприклад, яке сьогодні число місяця – і рамка прокрутиться відповідно стільки ж разів. Або ж можна заховати у кімнаті якийсь предмет, а ви з рамкою заходите до кімнати, подумки питаєте себе, де ця річ, і на місці, де цей предмет захований, рамка зупиняється і вказує на те місце.

Так само існує спеціальна техніка управління положенням рамки силою думки. Відтак, навчитися цій техніці може фактично кожен - особливо, якщо він має змогу щодня практикуватися. Однак, за допомогою певних навиків можна навчитися крутити її не подумки, як це б мало бути, а самому - стільки разів, скільки тобі треба, не входячи в так званий інформаційний портал. Саме так діють шахраї. І саме так, підозрюють екссектанти, і використовує цю рамку Петро Опанасюк, а уся його філософія побудована на книжці Дем’янова, якому і належить ідея дослідження історії за допомогою біолокаційної рамки.

- Опанасюк каже, що его – це перше зло, яке роз’їдає людину зсередини. Під час зібрань він часто каже – а давайте запитаємо в рамки, у кого з нас нульове (погане) его. І рамка так раз – і зупиняється на ньому. А насправді це саме йому треба було зупинити рамку саме на цій людині з метою впливу на неї, - розповідає Анатолій Ясковець.

Чому Суренж?

У книжці Дем’янова – особливий погляд на історію нашого краю. Зокрема, там йдеться про те, що ще з прадавніх часів, до нашої ери, саме тут зародилося місце сили, саме тут були виховані особливі люди – рахмани, волхви, які в подальшому переселилися в Індію і навіть досі там живуть, бо вони – буцімто безсмертні. Відтак, Суренж (Рівне) - це надзвичайно особливе, обране місце.

Ця книга стала ідейним натхненням для створення певної філософії і формування такого «кола слухачів» для Петра Опанасюка, який, використовуючи цю ідею, зумів переконати (і досі це робить) значне коло людей, які почасти приходять цілими сім’ями, в правдивості цієї історії. Відтак, виявилося, що на темі Суренжу можна дуже добре спекулювати. Мовляв, ми особливі, у нас тут – місце сили, звідси походять рахмани, волхви.

Фото - з лекції Петра Опанасюка

Петро Опанасюк підключив до своєї організації самого автора книги Валентина Дем’янова. Взявши за основу його працю, згодом він посунув його на задні ролі в організації, використавши його авторитет, ім’я, знання, аби набути власної популярності та авторитету з метою залучення до своєї організації людей, які цікавляться альтернативною історією. Він знав, що ця ідея Суренжу - цікава, нова, нестандартна, а тому стане привабливою для багатьох. Саме тому в секті - багато патріотів, культурних та інтелігентних людей.

Крім того, ще одним аргументом було й те, що сьогодні є багато досліджень вчених про те, що насправді наша історія - ту, яку ми знаємо і вчимо у школі, є спотвореною. Аж раптом серед людей з’являється чоловік - він, який розповідає начебто правдиву історію, яка є альтернативою до того, що ми усі знаємо. Таким самим чином вони відзняли і фільм про Берестечко: нібито дослідили правдивість подій, стверджуючи, що насправді все було не так, як ми звикли, а ось так – і тут у людей відбувається переворот в голові. Проте увесь їхній виклад історії не має жодного офіційного підгрунтя, а базується лише на інформації, буцімто отриманій завдяки біолокаційній рамці.

 

Журналісти «РівнеМедіа» продовжують і далі досліджувати тему сект та, зокрема, «Кола слухачів». Вже невдовзі ми розповімо вам нові, шокуючі деталі у цій справі.

Далі буде...

Читайте також