Сергій Токарєв оголосив про новий вектор інвестиційної групи Roosh: першим партнером стане канадська Tiny Studio

Канадська Tiny Studio стане першим партнером Roosh X — нового інвестиційного напрямку української інвестиційної групи Roosh, яка розвиває та масштабує технологічні бізнеси у всьому світі. У межах нового вектору роботи група розбудовуватиме нові tech-рішення у партнерстві з іншими компаніями та   вкладатиметься в бізнеси, сфокусовані на прибутковості. Новинами поділився Сергій Токарєв — IT-підприємець та співзасновник Roosh — на своїй Facebook-сторінці.

“Tiny Studio — це канадська венчурна студія та частина холдингу Tiny, яка будує та розвиває прибуткові компанії по всьому світу. Разом плануємо трансформувати домінування європейського приватного капіталу за допомогою гнучкого капіталу та спільної підтримки розвитку бізнесів”, — наголосив Сергій Токарєв.

У співпраці з Roosh X Tiny Studio використовуватиме свій досвід у створенні, масштабуванні та екзитах стартапів, розказав CEO компанії Олівер Лоу. Він зазначив, що у межах партнерства чекає на неймовірні та стійкі результати для засновників та стартапів, які спрямовані на отримання прибутку. За словами Лоу, сьогодні традиційні венчурні фонди демонструють все меншу ефективність, тож все більше засновників компаній відмовляються від “зростання за будь-яку ціну”. Саме тому наразі найкращий момент для такої колаборації.

У межах партнерства Roosh X та Tiny Studio будуть працювати з технологічними бізнесами з доходом від $ 5 мільйонів. Фаундери компаній отримають від $ 500 тисяч до $ 10 мільйонів інвестицій. Завдяки цьому та експертизі Roosh X та Tiny Studio бізнес зможе оптимізувати діяльність та підвищити конкурентоспроможність.

За словами Дена Дмитренка, співзасновника та партнера Roosh, така модель фундаментально відрізняється від традиційного венчурного інвестування. У межах партнерства амбітні плани поєднуються з досвідом та експертизою Roosh та Tiny Studio. Таким чином стартапи отримають не лише інвестиції, а й експертну підтримку, яка не передбачена іншими, традиційними, варіантами фінансування, які наразі існують на європейському ринку.

Roosh X та Tiny Studio пропонуватимуть технологічним компаніям:

  • інвестиції для розвитку бізнесу та зростання прибутків;

  • залучення топових розробників та різноманітних спеціалістів, співпраця з AI/ML-фахівцями;

  • створення нових технологічних продуктів та трансформацію вже наявних для збільшення доходів;

  • пошук та створення нових джерел доходу;

  • стратегічне консультування та експертний супровід керівних та core-команд;

  • екзит.

Roosh Ventures, що входить до інвестиційної групи Roosh, інвестує на стадіях від Pre-seed до Series A у стартапи, що переважно працюють у сферах корпоративних SaaS-рішень, fintech, gaming, AI, а також направлені на капіталізацію. 

Новий напрямок групи, Roosh X, вкладатиметься у бізнеси, орієнтовані на максимізацію доходів. Така стратегія підходить компаніям, які не готові регулярно працювати над залученням інвестицій, збільшенням капіталізації та постійним ростом виручки.

Сергій Токарєв наголосив, що такий підхід дозволяє фаундерам бізнесів контролювати розвиток компанії та гарантувати її довгострокову життєздатність: “Адже не всі засновники прагнуть раннього екзіту. Багато з них шукають альтернативи традиційному циклу залучення коштів та хочуть позбавити себе тиску стати єдинорогом".

Читайте також