Ще одне село на Рівненщині приєдналося до ОТГ

фото - Фейсбук

На початку жовтня Мальованська сільська рада прийняла рішення про надання згоди на добровільне приєднання до Млинівської об'єднаної територіальної громади, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

Відразу за сільрадою згоду на таке приєднання надала і Млинівська селищна рада. Відтак розпочався процес добровільного приєднання до ОТГ.

Зважаючи на те що, Мальоване по Перспективному плану формування територій громад Рівненської області віднесене саме до Млинівської ОТГ то формальних перешкод для такого приєднання нема.

За словами Руслана Сивого, директора Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, ініціатива Мальованого - це перша позитивна спроба сільської громади приєднатися до ОТГ. Зараз селищна та сільська рада готують документи для подання в облдержадміністрацію для отримання висновку.

Нагадаємо, що в лютому 2017 року парламент вніс зміни до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" яким встановив порядок добровільного приєднання до об'єднаних територіальних громад.

Читайте також