Ще одну ОТГ невдовзі можуть створити на Рівненщині

Мощаницька та Вельбівненська сільські ради Острозького району 21 серпня направили в Рівненську облдержадміністрацію схвалені ними проекти рішень про добровільне об'єднання територіальних громад.

Обидві громади дали згоду на об'єднання в Мощаницьку сільську ОТГ.

Тепер в ОДА є 10 робочих днів для того щоб перевірити ці документи на відповідність Конституції та законам України.

Процес формування цієї ОТГ є доволі непростий. Все почалося у березні цього року коли Мощаницький сільський голова Олександр Чубик видав власне розпорядження. Він запросив до об'єднання з Мощаницею 6 сусідніх громад Острозького району.

Згоду на формування ОТГ дали лише 3 з них: Вельбівне, Почапки та Тесів. Проте Тесівська громада не має спільної межі із Мощаницькою, а тому, наразі, вони не можуть об'єднуватись. Тож в кінці червня була утворена спільна робоча група з представників трьох сільрад.

Однак на етапі других громадських обговорень Почапківська сільська рада різко змінила свою позицію і передумала об'єднуватись із Мощаницею.

Тому в ОДА для отримання висновків був направлений новий проект рішення згідно якого ОТГ має утворитись з двох суб'єктів: Мощаницької та Вельбівненської громад. Така об'єднана громада матиме приблизно 3,9 тис. населення.

Нагадаємо, що наразі в Острозькому районі немає жодної ОТГ, через що район перебуває у "червоному списку" Мінрегіону.

Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

Читайте також