Що абітурієнтам Рівненщини потрібно знати про цьогорічне ЗНО?

https://www.rvosvita.org.ua

В Рівненській обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2019 під головуванням заступника голови Світланою Богатирчук-Кривко, пише сайт Освіта Рівненщини. Про основні потреби, мережу, забезпечення та вимоги розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. 

«Цьогоріч учасниками ЗНО на Рівненщині стануть 7586 осіб: 60% – одинадцятикласники, 14% – учні ПТО, 21,6 – учні ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та 4% – випускники минулих років. Потребу в сурдоперекладі та в тестах з шрифтом Брайля учасники цьогоріч не вказували, але 16 особам з особливими освітніми потребами створять відповідні умови», – зауважила Лариса Середяк.

Що мати при собі. Кожен зареєстрований учасник має отримати Сертифікат ЗНО і уважно перевірити всі записи на ньому. За допомогою номера PIN-кода в Сертифікаті здійснюється доступ до інформаційної сторінки абітурієнта, на якій з 28 квітня розміщені запрошення перепустки у пункти проведення ЗНО. До 20 травня самостійно роздрукувати запрошення-перепустку. Нагадаємо, запрошення-перепустка є обов’язковим документом для допуску на пункт тестування. Також, потрібна мати при собі паспорт чи ID-картку та 2 ручки.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов – 27 травня, з англійської мови – 28 травня, з фізики – 30 травня, з історії України – 4 червня, з біології – 6 червня, з географії – 11 червня.

Інформацію про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 25 червня 2019 року в три етапи: з математики, української мови і літератури та фізики – до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20 червня, з історії України, географії, хімії – до 25 червня.

Додаткова сесія триватиме з 26 червня по 11 липня. Заяви на участь у додатковій сесії розглядатиме регламентна комісія. Повідомлення про час та місце проведення сесії буде розміщено на «Інформаційній сторінці учасника ЗНО» не пізніше 5 календарних днів до початку тестування.

Читайте також