Що обговорюватимуть на позачерговій сесії Рівненської облради?

http://oblrada.rv.ua

Голова обласної ради Олександр Данильчук під час засідання президії прийняв рішення скликати позачергову сесію 2 листопада об 11.00. Рішенням президії також змінено дату засідання наступної чергової сесії обласної ради – з 16 листопада на 7 грудня.

Нагадаємо, з клопотанням скликати позачергову сесію обласної ради звернулися фракції ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина», аби розглянути звернення до Президента України щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення. Відповідний проект рішення щодо такого звернення президія внесла до порядку денного позачергової сесії.

Крім того, під час президії фракція БПП в особі її голови Віталія Чугуннікова внесла свій варіант звернення щодо ситуації, яка склалася у зв’язку з підвищенням ціни на газ. Члени президії також внесли відповідний проект рішення до порядку денного позачергової сесії.

Також до президії обласної ради надійшло звернення від Координаційної ради об’єднання громадських організацій «Рада реформ Рівного» щодо можливого закриття філій Суспільного мовлення в регіонах. У тексті документа депутатів просять звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з вимогою дофінансувати суспільне мовлення у 2019 році і тим самим зберегти місцевого суспільного мовника. Члени президії більшістю голосів вирішили внести дане питання до порядку денного сесії 2 листопада.

Відтак, порядок денний позачергової сесії за підсумками президії складатиметься з таких питань: 

- Про погодження надання надр у користування товариству з обмеженою відповідальністю «Костопільбазальтінвест» з метою видобування базальтів родовища «Берестовець Північний», що знаходиться у Костопільському районі Рівненської області»;

- Про внесення змін до Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області;

- Про звернення Рівненської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення належного фінансування з державного бюджету Суспільного мовлення в регіонах;

- Про звернення;

- Про звернення Рівненської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася у зв'язку з підвищенням ціни на газ.

Про це голова обласної ради підписав відповідне Розпорядження.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також