Школярі Рівненщини зібрались на учнівський форум

На базі Привільненської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели  учнівський форум, що об’єднав понад 50 підлітків із 9 шкіл громад-партнерів міжмуніципального співробітництва в сфері освіти Привільненської, Мирогощанської та Тараканівської  ОТГ.

Під час цікавих вправ діти знайомилися, вчились активно працювати в команді та комунікувати. Окреслили основні проблеми своїх навчальних закладів та напрацювали перелік ідей задля їхнього розвитку, які будуть враховані керівництвом громади в роботі з розвитку освіти.


На захід до активної молоді завітала регіональний координатор ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Рівненській області Ольга Кашевська, яка провела інтерактивний тренінг що поглибив розуміння важливості дотримання Цілей сталого розвитку для нашої планети. Проектний менеджер Привільненської громади Світлана Роїк розповіла учням про важливість якісних змін, основи проектної діяльності громади та на прикладах реалізованих проектів показала як проходить шлях від ідеї до кінцевого результату проекту.


Кожна зі шкіл презентували друзям свій «Досвід дій» в реалізації креативних проектів, а випускниця Проєкту «Агенти змін. Діти» Вероніка Якимюк поділилась зі своїм досвідом участі проекті.


Це перша ініціатива спільної роботи активної молоді закладів освіти, проте маємо надію, що вона стане постійним заходом та одним із способів дієвої комунікації дітей із органом місцевого самоврядування.

 

За матеріалами Привільненської ОТГ

Читайте також