Школярі Сарненщини отримали світловідбивні елементи

Для дітей Цепцевицької, Тріскинської, Орлівської та Костянтинівської шкіл, що в Сарненському районі, передали світловідбивні елементи. Серед них - жилети, браслети та наліпки, повідомили в пресслужбі Рівненської ОДА.

Такі речі вкрай важливі для юних пішоходів у темну пору року. Діти можуть одягати їх на верхній одяг під час пересування вулицями.Таким чином вони стають помітними для водіїв.

«Безпека дітей – це головне. Світловідбивні наліпки, браслети та жилетки можуть врятувати життя пішоходів і захистити від травматичних випадків в темну пору доби. Ми намагаємося забезпечити флікерами всі школи району, де діти навчаються у дві зміни. Пересування учнів зі школи додому має бути безпечним»,- сказав голова Сарненської РДА Олександр Кохан.

Довідка

Така ініціатива реалізується в рамках проєкту «Світлодіти». Про його запуск було домовлено під час зустрічі голови Рівненської ОДА Віталія Коваля із Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Вєславом Мазуром. Його впроваджує облдержадміністрація спільно з патрульною поліцією Рівненської області та польськими партнерами. В рамках даного проєкту Сарненщина отримала світловідбивні жилети та 551 флікер (309 браслетів та 242 наліпки).

Читайте також