Школярка з Радивилова зуміла зібрати кошти на тепловізор на передову

Школярка з Рівненщини зібрала гроші на теплвізор на передову. Крім того дівчинка переказала 500 доларів на автомобіль для військових.

Це їй вдалося, виготовляючи власноруч патріотичні прикраси. Про це повідомляє Рівненська ОВА. 

Перші вироби школярка виставила на продаж у перший день літа. Тепер їй допомагає сім’я, друзі та вчителі Дівчинка ж зупинятися на досягнутому не збирається.

Віталіні Горопасі нещодавно виповнилося 14.

Вона займається танцями, бере призові місця на олімпіадах із історії України та української мови, декламує вірші, нещодавно стала президенткою школи. А також вона є учасницею Школи «Агенти Змін». Це всеукраїнський освітній проект для підлітків, який заохочує до саморозвитку, відповідального громадянства, проактивної участі, волонтерства.

«Нам потрібно було розробити власний проєкт. Минулого року я думала, що він буде стосуватись екології. Але з лютого все змінилося. Я зрозуміла, що пов’яжу проєкт із ситуацією в Україні», - пояснила Віталіна.

Спочатку вона хотіла робити символічні шеврони-обереги для українських захисників. А потім зрозуміла, що підтримка має бути не лише моральною, але і матеріальною. Тож дівчинка вирішила виготовляти патріотичні прикраси, які людям хотілося б купити.

«Насправді до того часу я не вміла нічого робити ні з бісеру, ні зі стрічки, ні з мотузок. Але дечого мене навчила однокласниця, а ще я шукала різноманітні відеомайстер-класи у мережі. Тоді взялася до роботи», - згадує школярка.

Тепер серед асортименту її виробів – браслети на будь-який смак, віночки, заколки-бантики, чокери, гердани. Прикраси виконані в різних техніках, але всі вони патріотичні.

Віталіні допомагають їх робити вдома – до справи береться і брат, і мама. Долучаються й подруги. Дівчинка продає прикраси онлайн, а також на ярмарках, під час фестивалів та інших заходів. Часом їздить із крамом і в місто Броди.

А ось у Радивилові її патріотичні прикраси продають і деякі магазини.

Коли справа пішла, то до процесу доєднувалися й інші учні школи. Так, якось одна дівчинка також передала на продаж власноруч зроблені браслети. А дехто приносив бісер та інший матеріал для прикрас.

«Влітку, коли не було навчання, мені допомагали продавати вироби подруги. Зараз часу менше, практично, є лише субота і неділя. Тож патріотичні прикраси продаємо з мамою. Але і друзі, і вчителі підтримують, розпитують, як просувається проєкт, і, звісно, купують», - пояснює школярка.

Під час ярмарків і фестивалів вона зустрічала різних людей. Але їй чи не найбільше запам’яталося подружжя переселенців із Харкова. Це було під час фестивалю.

Погода зіпсувалася, тому майстри складали свої вироби. Серед них були і харків’яни. Вони тоді встигли купити у Віталіни браслети і гердану.

Загалом із початку проєкту дівчинці вдалося зібрати 900 доларів та тепловізор, який зараз вже на передовій, передати 500 доларів на автомобіль для військових і продовжувати рухатися в цьому напрямі далі – до перемоги.

На даний момент школярка зібрала ще 650 доларів на допомогу ЗСУ.

До слова, шеврони для захисників Віталіна також виготовила. І вони вже на передовій – оберігають тих, хто оберігає нас

Читайте також