Штраф, арешт чи позбавлення волі: декана РДГУ, якого у серпні впіймали на хабарі, нарешті судитимуть

Прокуратура Рівненської області нарешті завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою декана факультету одного із університетів в м. Рівного у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Йдеться про декана фізико-технологічного факультету та голови однієї з відбіркових комісій РДГУ Дмитра Сингаївського, якого 19 серпня минулого року "на гарячому" затримали правоохоронці під час отримання хабаря у розмірі 1400 доларів США за сприяння у зарахуванні двох абітурієнтів на денну форму навчання.

Обвинувальний акт щодо цього посадовця вищого навчального закладу скеровано до Рівненського міського суду для розгляду. Тож тепер нечистого на руку освітянина судитимуть. Стосовно підозрюваного судом застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

До слова, за вказане кримінальне правопорушення декану РДГУ Дмитру Сингаївському згідно із санкцією статті загрожує штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 25500 грн) або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також