Штрафів поки не буде: завтра на роботу виходять рівненські муніципали

Вже відзавтра у Рівному вийдуть на роботу інспектори муніципальної варти. Це будуть три інспектори з відділу контролю за паркуванням. Про це "Рівне Медіа" розповів директор департаменту муніципальної варти Рівного Андрій Пасічник. 

За його словами, інспектори поки що проводитимуть профілактичні рейди. 

- Це будуть поки що три інспектори. У них є свої сформовані маршрути. У них є листівки для водіїв. Вони виходять із профілактичними відпрацюваннями. Тобто штрафувати ще ніхто не буде, але вони будуть спілкуватися із водіями та пояснювати, де вони порушують, а іншим - будуть залишати листівки під лобовим - каже Андрій Пасічник. 

За його словами, всього у департаменті працюватиме три відділи: окрім відділу з контролю паркування, це відділ контролю за благоустроєм та центр безпеки громади (камери відеоспостереження). Проте ще у жодному немає начальника. Адже немає бажаючих їх очолити. 

Взагалі у департаменті працюватиме 24 працівники, серед них 18 - інспекторів. Наразі є лише 6 працівників: директор, бухгалтер, юрист та три інспектори. 

- 20 числа завершився термін подачі документів на інспекторів, це вже була друга хвиля. Ми також оголошували конкурс на начальників відділів, але не подалась жодна кандидатура. Зараз ми оголосили повторний конкурс, - говорить Андрій Пасічник. 

Він додає, що наразі ведуться перемовини із фірмою, яка буде надавати інспекторам послуги з програмного забезпечення для оформлення штрафів. 

Що стосується приміщення на вулиці Степана Бандери, 44, то Андрій Пасічник каже, що наразі там ремонт не розпочався, оскільки не завершено тендерну процедуру. 

- До 30 числа триває період оскарження. У нас завершився тендер. Є 10 днів на період оскарження. Буде переможець тендеру, і будуть розпочаті роботи з реконстркції, - каже він. 

Читайте також