Шукають охочих увійти до складу постійної поліцейської комісії

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Обласна рада проводить відбір претендентів від громадськості до складу постійної поліцейської комісії Департаменту патрульної поліції, повідомили в обласній раді.

До Рівненської обласної ради надійшло звернення від Департаменту патрульної поліції з проханням надати пропозиції щодо двох кандидатур до постійної поліцейської комісії.

Відповідно до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» обласна рада обирає двох представників громадськості - «з числа осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет» до постійних поліцейських комісій територіальних органів поліції.

Термін повноважень членів поліцейської комісії, обраних обласною радою у 2017 році, спливає 04 липня 2020 року.

З 01 березня до 31 березня 2020 року включно Рівненська обласна рада здійснює прийом документів від претендентів до складу постійної поліцейської комісії Департаменту патрульної поліції. Відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» представники від громадськості повинні обиратись із числа осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет.

Для винесення кандидатури представника від громадськості на розгляд депутатів кандидатам потрібно подати в кабінет 315 обласної ради (м.Рівне, майдан Просвіти, 1) наступні документи:

- лист-клопотання фізичної або юридичної особи на ім’я голови обласної ради з пропозицією ввести особу до складу поліцейської комісії;

- автобіографія та документи про освіту кандидата до складу поліцейської комісії;

- документи, що, на думку кандидата, підтверджують бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет особи, яка виявила бажання ввійти до складу поліцейської комісії (рекомендаційні листи, характеристики, рекомендації тощо).

У подальшому кандидатури претендентів будуть винесені на розгляд постійних комісій та пленарне засідання сесії обласної ради.

Читайте також