"Швидко і легко цього "кіоскового дощу" ми не позбудемося" - головний архітектор Рівного про будівництво на Київській

Фото Святослава Клічука

Нещодавно підприємець Олександр Сачевчич, який будує групу кіосків на Київській біля «Сільпо» у Рівному подав до суду на міську владу. Він вимагає скасувати наказ начальника управління містобудування та архітектури Дмитра Котлярова, котрий у свою чергу скасовує дозвільні документи на вищезгадані роботи.

На час розгляду цієї справи суд призупинив дію наказу Котлярова, відповідно, роботи біля «Сільпо» тривають. Станом на 13-те жовтня там навіть встелили бруківку.

Підписати наказ про скасування дозвільних документів начальника управління містобудування та архітектури зобов’язала міська рада. Тоді, під час засідання, Котляров попереджав присутніх про те, що підприємець зможе це оскаржити у суді, то варто шукати інший вихід. Однак, депутати не прислухались.

Днями Дмитро Котляров відреагував на скасування наказу. «Так швидко і легко цього "кіоскового дощу" ми не позбудемося», - написав на особистій ФБ-сторінці посадовець.

«Отже, позиція перша. У правовій площині швидко і ефективно вирішити (знести) ці та інші "архітектурні елементи не вдасться. Наше законодавство плутане, обросло підзаконними актами, зв'язками...», - написав Котляров.

Також він повідомив про те, що працює над тим, аби в майбутньому таких випадків не траплялось.

«Цей шлях нелегкий і довгий (задіяно більше 10 людей різних спеціальностей та праця ведеться вже понад 9 місяців). Він полягає, якщо коротко, у створенні умов, при яких ніхто не зможе зазіхнути ні на сантиметр землі громади без дозволу цієї громади. А бізнес отримає прозорі правила роботи. Вчора на Земельній комісії випала честь презентувати наші напрацювання по Містобудівній програмі, яка урегульовує питання ТС та літніх майданчиків розташованих на міських територіях (що теж часто є проблемою).

Отже, переді мною був вибір - швидкі рішення, які, на жаль, приносять тільки тимчасове самозаспокоєння, чи напрацювання системних рішень, які унеможливлять за деякий час будь-які порушення. Командою обрали друге, набагато менш популярне, але, на мою думку, більш правильне. Я хотів би помилятися, але логіка така, що з кожним днем ми бачимо тупіковість "простих" рішень і необхідність рішень системних», - додав Котляров.

Крім того, у поліції є раніше відкрите кримінальне провадження щодо самовільного заняття земельної ділянки.

Нагадаємо, мер Рівного Олександр Третяк пригрозив, що будівництво місто демонтує, якщо підприємець не зробить цього самостійно до 18-го жовтня.

Читайте також