"Сіль буде, не потрібно скупляти мішками!": яка ситуація із продукцією у Рівному

У Рівному, як і у по всій Україні виник гострий дефіцит солі. Це спричинено зупинкою роботи через бойові дії найбільшого виробника солі - ДП "Артемсіль". Тож нині Україні доведеться більше експортувати цієї продукції. 

Ми вирішили перевірити, чи залишилась ще у магазинах Рівного дефіцитна сіль. Для цього обійшли супермаркети найбільших мереж в Україні. 

У "Сільпо" солі не виявилось і коли вона з'явиться там також не знали. Проте вчора вже з'явилась новина про те, що мережа домовилась з українськими виробниками та за кордоном про поставки 200 тонн солі. 

Немає солі у супермаркетах Сім23. 

У супермаркетах "Наш край" розповіли, що сіль ще сьогодні була, проте вже сьодні її розкупили. Проте ще вчора в одному з магазинів цієї мережі нам вдалось знайти кілька маленьких пакетиків солі по 80 г за ціною 4 гривні штука, сьогодні ж їх вже немає. 

У гіпермаркеті Fozzy станом на вчора також не було солі. Коли вона з'явиться там сказати не змогли, проте один із працівників зазначив, що очікують поставки із Польщі. 

Немає солі і на прилавках супермаркету Spar. 

У магазинах АТБ її віднайти також не вдалось. Там сказали, що сіль зникла ще кілька днів тому. 

У супермаркеті Novus теж уже кілька днів немає солі, коли продукція з'явиться - там не знають. 

Тим часом, як запевняють у Рівненській ОДА, сіль буде, покупцям не потрібно створювати ажіотаж. 

- Наразі маємо наявний ажіотажний попит. Скільки б не завезли, люди розбирають. Але ми ситуацію моніторимо, спілкуємось з оптовими постачальниками, мережами. Сіль дійде. Вже поставляється сіль з Європи. Заключили контракти. Деяка сіль вже продається, деяка ще везеться. Сіль буде, не потрібно скупляти мішками! - каже заступник начальника департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Іван Яремчук. 

За його словами, в Україні поки не відновить роботу ДП "Артемсіль", в основному на українському ринку буде імпортна сіль.

 

Читайте також