Ситуація погіршується: мешканців Рівненщини закликали змінити плани на вихідні

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

У Рівненській ОДА відбувся терміновий брифінг за участі головного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова та очільниці Обласного центру громадського здоров'я Олени Гандзюк. Провідні медичні спеціалісти області стурбовані різким зростанням захворюваності на коронавірус та закликали мешканців Рівненщини неухильно дотримуватися правил карантину.

- Інфекція останніми днями набула безпрецедентного поширення на території області. Ситуація погіршується і в країні в цілому. Якщо раніше медикам було важко, то тепер ще й страшно. Найгірше те, що якихось сподівань зміни ситуації на краще немає. Ситуація лише погіршуватиметься. Вона й надалі погіршуватиметься, якщо загроза й надалі ігноруватиметься, як це робиться зараз, - зауважив Роман Сафонов.

Головний санітарний лікар Рівненщини звернувся до мешканців області з проханням відмінити плани на відпочинок у компаніях на ці вихідні та подбати про свою безпеку та безпеку своїх рідних. Адже від цього залежатиме і право на відпочинок медичних працівників, які через критичну ситуацію в області тривалий час позбавлені такого права. 

Нагадаємо, кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби на Рівненщині зросла до 2805. Упродовж минулого тижня в області спостерігається суттєве підвищення рівня захворюваності.

Читайте також