"Скільки людей ще має загинути?": у Хмельницькому у храмі МП побили військового

У Хмельницькому священники МП побили добровольця Артура Ананьєва. 

Відео інциденту оприлюднив депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик. 

Зазначається, що бійка сталася після слів військового: "Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?". 

Після цього священники накинулися на військового. Один із них виганяв військового та бив ногами, наприкінці відео чути, як військовий казав, що йому немає, чим дихати, на що піп відповів: "Та мені насрати". 

За словами депутата, на відео - військовий Артур Ананьєв, який від початку повномасштабного вторгнення  добровольцем пішов на фронт у складі 19 стрілецького батальйону. На війні чоловік отримав контузію та черепно-мозкову травму.

Як розповіли vsim.ua у поліції, інцидент стався о 10:20 годині в Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ  під час богослужіння. 

26-річний чоловік нібито розпочав конфлікт із священником. 

- Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія», вчинив словесний конфлікт відносно священика, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП, – кажуть в патрульній поліції. 

В управлінні Нацполіції області додали, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України - “Хуліганство”.

Читайте також