Скляні офіси та модульна котельня: Фалко розповів про добудову рівненського "Авангарду"

Керівник генпідрядника Юрій Фалко розповів про добудову стадіону "Авангард" у Рівному. 

За його словами, у цьому році на будівництво арени було витрачено понад 50 мільйонів гривень. Нині, як відомо, держава не може витрачати кошти на капітальне будівництво. Тож кошти збирали власними силами та за допомогою партнерів. Нині також, за словами Юрія Фалка, є чималі заборгованості перед кредиторами. 

Керівник генпідрядника додає, що у першу чергу хочуть завершити західну трибуни, де ще потрібно доставити стільці, закінчити гідроізоляцію. Після цього триубна зможе вміщувати 220 глядачів. 

Юрій Фалко каже, що східна трибуна уже готова на 85 %. Там залишилось завершити невеликі опоряджувальні роботи в туалетах та буфетах на третьому ярусі. Також залишається закінчити фарбувальні роботи у готелях. Офіси, за його словами, уже готові на 95 %, це будуть скляні офіси з відкритим простором. 

- Думаю, колись орендарі, будуть в захваті від тих офісів, і місце дуже класне, - говорить Юрій Фалко.

З 1991 року стадіон взагалі був відключений від системи опалення. Тож біля стадіону хочуть встановити потужну 4 мегаватну котельню. Проте, аби її здати, за словами генпідрядника, потрібно більше 5 мільйонів гривень. 

Як альтернативи до стадіону привезли модульну котельню. 

- А приміщення стадіону буде підігріватися за рахунок електрики. Це все обладнання змонтоване. Але треба за рахунок комплексної трансфоматорної підстанції подати електроенергію на вентустановки, які будуть підігрівати приміщення, - говорить Юрій Фалко. 

Крім того за трансформаторною підстанцією знаходиться дизель-генератор, потужністю 500 кВт, який здатен повністю забезпечити життєдіяльність стадіону. До речі, її вже встигли протестувати. 

За словами Юрія Фалка, будівельники поки не чіпали аварійну південну трибуни, адже там досі знаходяться працівники та адмінприміщення. 

- Ми її не валили. Адже місця було небагато, багато техніки працювало. І ми не могли ніде розмістити наших працівників. Там знаходитсья керівництво стадіону, працівники, бухгалтерія і т.д. - пояснює генпідрядник. 

Тим часом тривають роботи і на базі "Вереса". Наразі йде розробка містобудівних умов иа обмежень. Після отримання дозволу уже з лютого планують розпочати будівництво приміень. 

Юрія Фалко обіцяє, що перші збори у 23-му році "Верес" уже проводитиме на новій базі.

Читайте також