Співпрацював із ворогом під час окупації Київщини: поліцейські затримали зрадника з Бучі

Житель Кривого Рогу приїхав у Бучу до родичів,  патрулював разом із військовими рф, психологічно тиснув на жителів Бучі,  погрожував їм вбивством, залякував зброєю, а прихильників Збройних сил України - катував. За такі дії фігуранту загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомили в Нацполіції.

Оперативники Департаменту карного розшуку спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України  затримали підозрюваного на Дніпропетровщині, де він переховувався після звільнення Київщини від ворога.

В ході розслідування кримінального провадження поліцейські зібрали докази причетності до злочинної діяльності 62-річного громадянина України.  

За матеріалами слідства, в лютому 2022 року,  перебуваючи у місті Буча Київської області, чоловік перейшов на бік окупантів.  Спільно з ними він  патрулював, залякував і бив місцевих мешканців,  а також погрожував їм вбивством і здавав позиції українських військових. 

Окрім того, слідство встановило, що підозрюваний  разом із російськими військовими  бив і катував людей, які підтримували Збройні сили України, чинили опір загарбникам та не погоджувалися на співпрацю.

Всі слідчі дії проведені поліцейськими у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Під час обшуку в помешканні зловмисника поліцейські вилучили речові докази, які свідчать про його співпрацю з окупантами. Тож фігуранту уже оголошено про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також