Справу адвоката з Рівненщини , що збував прекурсори, передали до суду

фото ілюстративне

Судитимуть рівненського адвоката-учасника організованої злочинної групи, яка займалася контрабандою прекурсорів

Завдяки ефективному процесуальному керівництву прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування стосовно одного із рівненських адвокатів за підозрою  у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, прекурсорів та  психотропних речовин, у складі організованої злочинної групи та використання ним коштів, здобутих від незаконного збуту психотропних речовин.

Прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Рівненської області та слідчими слідчого відділу Управління Служби БезпекиУкраїни в Рівненській області встановлено, що організована злочинна група, до складу якої увійшли 6 жителів Рівненської та Львівської областей, налагодила канал незаконного придбання та переміщення з-за кордону прекурсорів для подальшого виготовлення психотропних речовин з метою їх збуту в Україні. Спільниками було переміщено з території європейської країни майже 100 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок на загальну суму понад 1 млн грн.

Роль адвоката полягала у наданні порад співучасникам злочинів щодо організації та конспірації їх діяльності.

Обвинувальний акт стосовно захисника 28.09.2018 скеровано до суду. За клопотанням прокуратури стосовно останнього Рівненським міським судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до санкцій інкримінованих адвокату статей Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді  позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

 

Довідково: обвинувальний акт стосовно інших 5 учасників організованої злочинної групи булоскеровано до судураніше.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також