Справу судді, яку підозрюють у кермуванні в нетверезому стані, у Рівному розглядати не будуть

https://rv.suspilne.media

Справу судді Березнівського райсуду Нінель Мельничук про керування автівкою в нетверезому стані розглядатимуть у Сарнах. У тамтешньому районному суді засідання заплановане на 5 березня. Про це стало відомо з реєстру стану розгляду судових справ, передає Суспільне. 

Перше підготовче засідання у цій справі мало відбутися 30 січня у Рівненському міському суді, втім, суддя Євген Сидорук взяв самовідвід, адже Нінель Мельничук колись була його помічницею. Тому справу відправили на автоматичний розподіл суддів.

Нагадаємо, суддю Березнівського районного суду Нінель Мельничук за кермом автомобіля "Форд" на іноземній реєстрації патрульні спинили 1 січня. Комбат патрульної поліції області Андрій Ліснічук розповів, що правоохоронці запідозрили, що жінка нетвереза. За його словами, тоді вона відмовилась проходити освідування на стан сп’яніння.

Сама судя Нінель Мельничук прокоментувала Суспільному цей інцидент так:

– Я не відмовлялася від проходження огляду на апараті "Драгер", я проходила такий огляд, однак працівники поліції склали протокол за відмову. Це все зафіксовано на відео. Після цього зразу, можливо у межах 15-20 хвилин, я здала аналіз, так само ще раз проходила на апараті "Драгер", це на Князя Володимира в центрі. Результати огляду – нулі. Тобто алкоголю не виявлено, – казала Нінель Мельничук.

Як ми вже повідомляли, відео з нагрудних камер поліцейських, яке б довело або спростувало, чи відмовлялась суддя Березнівського районного суду Нінель Мельничук проходити освідування на стан сп’яніння, можна буде побачити не раніше, аніж коли його почнуть розглядати як доказ на судових засіданнях. На наш запит в Управлінні патрульної поліції області відповіли, що відео з нагрудних камер поліцейських відсутнє, адже його зберігання – 30 днів. Після його завершення відео з нагрудних камер копів видаляють. Зазначимо, що запит наші журналісти відправляли 31 січня цього року після того, як судове засідання у справі про керування автівкою у нетверезому стані суддею Нінель Мельничук не відбулося.

Читайте також