Жителів Рівненщини просять економити електроенергію: чи будуть відключення

Фото ілюстративне

Із 18:00 до 23:00 можливі відключення електроенергії по всій території України. Рівненські енергетики повідомили, що вони отримали команду від диспетчерського центру НЕК "Укренерго" про застосування графіків обмежень потужності для промислових об’єктів.

Про це повідомили в пресслужбі "Укренерго".

Як відомо, у ніч на 8 травня ворог випустив понад 50 ракет і 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики за період, починаючи з 22 березня.

Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

В "Укренерго" наголошують, що сьогодні ввечері, із 18:00 до 23:00, можливе обмеження побутових і промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень у кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі, що виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій.

Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема, імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

Варто зазначити також, що "Рівнеобленерго" вже звернулося до своїх споживачів із повідомленням:

"Друзі, після чергової підступної атаки ворога звертаємося до вас з проханням про ощадливе споживання електроенергії, особливо в період з 18:00 до 23:00!

Не вмикайте потужні електроприлади одночасно!

Також повідомляємо, що ПрАТ "Рівнеобленерго" отримало команду від диспетчерського центру НЕК "Укренерго" про застосування графіків обмежень потужності для промислових об’єктів!

Наразі обмеження не стосуються побутових споживачів!

Водночас вкотре просимо про розумне споживання електроенергії".

Читайте також