США заборонили імпорт російської нафти та газу

Сполучені Штати Америки заборонили імпорт російських нафти та газу. Про це повідомив президент Америки Джо Байден, повідомляє НВ

За його словами, це рішення має потужну двопартійну підтримку, а також його запровадили після консультацій із європейськими партнерами. 

Глава Білого дому додав, що розуміє, що Європа не готова до аналогічного кроку через залежність від російських енергоресурсів, проте Штати домовляються про довгострокову стратегію. 

«Це означає, що російська нафта більше не буде прийнятною для портів США, і американський народ завдасть ще одного потужного удару по цій воєнній машині [російського диктатора Володимира] Путіна», — сказав Байден.

За його словами, такий захід вдарить і по американській економіці. Крім того вторгення РФ в Україну вже шкодить підвищенням цін на газ для американців, проте він казав і раніше, що "захист свободи буде коштувати і США". 

Імпорт США з Росії становить невелику частину енергетичного всесвіту — приблизно 8% у 2021 році, з яких лише близько 3% припадає на сиру нафту, пише CNN.

2021 року частка російської нафти в імпорті США становила близько 3%, а з урахуванням нафтопродуктів — до 8%.

Читайте також