Стало відомо ім`я "хабарника", якого "на гарячому" впіймали у Вараші

Як вчора вже писав портал "РівнеМедіа", у Вараші, що на Рівненщині, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією та прокуратурою викрили на хабарі директора та головного енергетика одного з комунальних підприємств Вараша. Правоохоронці встановили, що посадовці вимагали від приватного підприємця вісімнадцять тисяч гривень «за сприяння» у виконанні спеціалізованих робіт з підключення до електромережі у місті Вараш.

Як виявилося, затримання вараських посадовців відбулося ще місяць тому, втім, лише вчора працівники УСБУ вирішили надати розголосу цій справі.

Нині ж стало відоме ім`я одного з цих одіозних посадовців. Як з`ясували журналісти місцевого видання Varash.info, затриманим хабарником виявився директор Вараського КП "Благоустрій" Юрій Сергійчук та його підлеглий, головний енергетик цього ж підприємтсва, ім`я якого поки не відоме. 

На сайті єдиного державного реєстру судових рішень вдалося знайти ухвалу Рівненського міського суду, згідно якої був накладений арешт на речі та документи, вилучені 05.10.2017 під час обшуку за адресою: Рівненська область, м. Вараш, вул. Комунальна, 2/2, де розміщене комунальне підприємство «Благоустрій».

Також із обґрунтувань вищевказаного документу слідує, що директор комунального підприємства «Благоустрій» Кузнецовської міської ради (згідно документу), використовував свій службовий вплив на підлеглого - головного інженера - і вимагав неправомірну вигоду у розмірі 18 000 гривень за виконання робіт без оформлення договору.

На разі триває досудове розслідування. За вказане кримінальне правопорушення посадовцям може загрожувати відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

ДОВІДКОВО:

Юрій Сергійчук був призначений директором КП "Благоустрій" лише влітку 2016 року, майже одразу після його створення. У Вараші він вже добре відомий завдяки придбаному за кругленьку суму вживаному екскаватору, дизайнерським вуличним вазам, зламаним сміттєвим урнам, непрацюючим вуличним ліхтарям тощо.

ВІДЕО затримання дивіться тут.

Марина НАЗАРЧУК