Студентський хакатон по-рівненськи

24 години без перерви на сон, близько 50 літрів кави, 72 ініціативних учасники, 16 волонтерів, команда з 12 організаторів, 28 досвідчених менторів, 13 чудових ідей та лише 5 переможців. Про Перший студентський хакатон у Національному університеті водного господарства та коментарі учасників, організаторів та волонтерів – читайте далі.

Хакатон – мозковий штурм нон-стоп, протягом якого команди в обмежені терміни і в необмеженому просторі працюють над новими проектами. На сьогодні – це один з найпопулярніших заходів у всьому світі в роботі над проектами. Перший студентський хакатон – це можливість для творчих команд перетворити свої найгеніальніші задуми та ідеї в перспективні проекти для оптимізації роботи університету.

Основними напрямами потенційних проектів було визначено: ІТ-сферу, будівництво та архітектуру, інформативну сферу, маркетинг (зовнішній піар, рекламна кампанія), стратегію розвитку університету, еvent-сферу, сферу дозвілля, соціально-побутову сферу, навчально-виховний процес.

Організатори хакатону розповідають:

«Мета нашого проекту – зібрати та об’єднати ініціативну молодь. Тема нашого заходу була направлена на зміни в університеті, адже проблеми, що стоять перед навчальним закладом, – невичерпні. Крім того, значно ефективніше в оптимізації процесів університету поглянути на проблему з іншої сторони. Сподіваємось, що нам усе вдалось, адже ми вклали в цей проект частинку себе».

«Хакатон – це величезний спектр можливостей для студентів зокрема. Тому що, це по-перше, можливість спробувати себе як проектного менеджера і можливість протестувати свою команду, – коментує захід учасник команди «БУЗІНА». – Хакатон – це платформа, де амбітні та активні люди приходять і думають над проблемами, які їм пропонують. Тому це чудова можливість протестувати себе, прокачати свою креативність, зрозуміти, наскільки ви готові до реального життя та готові писати реальні проекти в майбутньому».

Своїм баченням поділились і волонтери проекту:

«Мене переповнюють емоції від усього, що зі мною трапилось. Останню добу я провів у колі друзів, яких я знав та яких знайшов під час хакатону. Вдячний організаторам, що прийняли мене до свого дружнього колективу! Хочу додати, що дуже рідко трапляються такі колективи, де всі люди працьовиті і готові виконувати будь-яку роботу для спільного результату. В колективі завжди була взаємоповага».

Приємно також, що до проведення заходу долучились не лише студенти НУВГП, але й допомогти погодилась команда волонтерів з Рівненського державного гуманітарного університету! Дякуємо за Вашу роботу, ініціативність та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Учасники отримали подарунки від партнерів: «Eskada-M», «РЕНОМЕ» та футбольного клубу «Верес». Але головним призом та несподіванкою для усіх стала подорож до Любліна для навчання проектному менеджменту за рахунок університету, куди запросили учасників, волонтерів та організаторів заходу.

 

Читайте також